Ministers: 'Seks voor rijlessen mag in NL!'

Fans van Rijschool 69 kunnen nu opgelucht ademhalen. Seks in ruil voor rijlessen blijft toegestaan in Nederland. Dit hebben ministers Van der Steur en Schultz van Haegen bevestigd in de Tweede Kamer.

Beginnende bestuurders die lessen bij een goedkope rijschool zullen het vast wel herkennen. Want hoe komen al die puntjes toch in het hemeltje? Simpel: een achttienjarig meisje heeft haar rijles betaald door op haar rug te liggen en met de hakjes tegen het hemeltje. Menig dame heeft op deze manier al haar rijbewijs verkregen.

Daar moest maar eens een einde aan komen, zo vindt de Christenunie. Zij hebben hierop kamervragen gesteld aan de verantwoordelijke ministers van Veiligheid en Justitie (vd Steur) en Schultz van Haegen (Verkeer en Waterstaat). Deze weigeren echter dergelijke praktijken te verbieden.

Neuken voor rijlessen is namelijk gewoon ruilhandel, zo oordeelt het duo. Mits de rijleerlinge in kwestie meerderjarig is, is er geen sprake van prostitutie. "Immers het gaat niet om het aanbieden van seksuele handelingen tegen betaling, maar om het aanbieden van een rijles", aldus Van der Steur.

"Het is daarbij van belang dat het initiatief bij de rijinstructeur ligt en zich richt op het aanbieden van een rijles. De betaling wordt voldaan door seksuele handelingen. Bij prostitutie wordt op initiatief van een prostituee een seksuele handeling aangeboden, in ruil voor een betaling", weet VerkeersPro.nl.

Hiermee is de kous echter nog niet af. Volgens de Heilige Hermandad is hier wel sprake van een illegale situatie, aangezien de leerlingen niet over een escortvergunning beschikt. Ook het feit dat de betaling in natura meestal plaatsvindt in de auto en deze verdiensten in natura niet worden opgegeven aan de Belastingdienst, maakt de zaak er niet beter op.

Ook de BOVAG schreeuwt moord en brand. "Ze (de ministers - red.) verschuilen zich achter wettekstjes van de WRM, dat er alleen ingegrepen kan worden als het om de verkeersveiligheid gaat", klinkt het. De brancheorganisatie is nu bang dat de zaak hiermee is afgehandeld en geen gevolg krijgt.