'Positieve tests dubbel olympisch kampioen Farah weggemoffeld'

Als het aan Russische media ligt heeft het enorme corruptieschandaal dat de atletiekwereld in een ijzeren greep houdt nog een flinke uitbreiding gekregen. Lamine Diack, tot augustus president van wereldatletiekbond IAAF, zou onder meer steekpenningen hebben aangenomen om positieve dopingtests weg te moffelen. Volgens onbevestigde berichten in Russische media komt daar nu nog een erg grote naam bij kijken: Mo Farah, dubbel olympisch kampioen en vijfvoudig wereldkampioen op de 5 en 10 kilometer.

Een artikel in het Russische Kommersant over het reilen en zeilen van Diack eindigt met een wel erg opvallende beschuldiging: Bron "Ъ" vertelt dat niet alleen Russische atleten geld betaalden aan de Senegalees om de tests te doen verdwijnen. Farah zou maar liefst vier keer een positieve dopingtest hebben afgeleverd, maar die zouden stuk voor stuk onder het tapijt zijn geveegd. 

Het verhaal lijkt weinig geloofwaardig en is zoals gezegd volledig onbevestigd. De Russische atletiek- en sportwereld ligt voor de zoveelste keer onder vuur vanwege doping- en corruptieschandalen en wat afleiding zou hen dan ook niet verkeerd uitkomen. Daarnaast lijkt het erg vreemd dat Farah slechts in een afsluitend zinnetje genoemd wordt. Als de beschuldiging waar is zou het namelijk een schandaal van gigantische proporties zijn binnen de hele sportwereld.