FOK! Wat een weer: in de ban van de tijd

Komende nacht om 03.00 uur gaat de klok één uur terug. Dat houdt in dat je theoritisch een uur langer kunt slapen. De praktijk wijst echter uit dat veel mensen last hebben van het verzetten van de klok. 

Vandaag is het overwegend droog en bewolkt. De temperatuur is aan de kust circa 13 graden, tot 15 graden in Limburg. De wind, aan de kust vrij krachtig, in het binnenland matig, komt uit het zuidwesten. Tegen de avond pakt de bewolking zich samen en kan er lokaal wat regen vallen. In de nacht trekt een regenlint vanuit het westen naar het oosten over het land. Het geheel zorgt voor een herfstig begin van de wintertijd. 

Ik kreeg een hele serie foto's van Rotterdam by night. Omdat het teveel is om ze allemaal in één keer te plaatsen, zullen ze stuk voor stuk langskomen. Vandaag de eerste uit de serie. Koningshavenbrug 'De Hef'. 

Rotterdam by night
Rotterdam by night

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1970 wordt Salvador Allende verkozen tot president van Chili. 

* In 1936 sluiten Hitler en Mussolini het verdrag dat de basis wordt van de 'As' tussen Berlijn en Rome.

* in 2003 vond de laatste vlucht van de concorde plaats, een supersonisch vliegtuig dat als  prestigeobject werd ontwikkeld door Frankrijk en Groot-Britannië. 

* In 1973 kwam de Jom Kipoeroorlog tot een einde.