FOK! Wat een weer: nevelmist

Gisteren aan het eind van de dag klaarde het iets op en was er lokaal ruimte voor een waterig zonnetje. Afgelopen nacht ontstond er op veel plaatsen weer nevel en mist, dit zien we ook vanmorgen terug. In de loop van de dag klaart het weer op en is er, behalve kans op een lokale regenbui, ook enige ruimte voor de zon. Met een zwakke tot matige noordwestenwind wordt het ongeveer 13 graden vandaag. 

Onderstaande foto kreeg ik van Dven, die tevens de groeten doet aan DP026. Hij plaatste de foto in het weer, klimaat en natuurrampen forum. De foto is genomen in Bulgarije, om prceis te zijn in Veliko Tarnovo. Ondanks dat er een zonnetje schijnt, vind ik de foto iets duisters hebben. 

Veliko Tarnovo (Bulgarije) (Foto: Dven)
Veliko Tarnovo (Bulgarije) (Foto: Dven)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1954 had de hoofdcommisaris van politie; de heer Kaasjager, een briljante oplossing voor het parkeerprobleem: hij opperde om een groot deel van de grachten te dempen om plaats te maken voor parkeerplaatsen. Het plan werd nooit ten uitvoer gebracht...

* In 1918 accepteerde Duitsland de voorwaarden die de Amerikaanse president Woodrow Wilson had gesteld om de Eerste Wereldoorlog te beëindigen. 

* In 1921 sloten Fransse en Turkse revolutionairen het Verdrag van Ankare. Het verdrag betekende het eind van de Cilicische oorlog in ruil voor economische concessies van Turkije. De Turken op hun beurt erkennen het mandaat van Frankrijk over Syrië. 

* In 1996 werd een Witte Mars gelopen in Brussel, na de arrestatie van Marc Dutroux. 


Ruby Tuesday