Luxebeurs LXRY krijgt grootste editie ooit

Masters of LXRY, de beurs voor luxeproducten, beleeft van 10 tot en met 14 december de grootste editie ooit. In de RAI in Amsterdam laten zo'n vierhonderd ondernemers op ruim 30.000 vierkante meter hun nieuwste en meest exclusieve producten zien. Vorig jaar waren er nog driehonderd exposanten.

Het betekent dat het goed gaat met de markt voor luxeproducten, liet organisator Yves Gijrath donderdag weten. Hij ziet het evenement als een graadmeter voor het aantrekken van de economie en de groei van het luxesegment. Gijrath: "Amsterdam is een stad die luxe omarmt. Het toegenomen consumentenvertrouwen, de vele nieuwe hotels en gerenoveerde musea bevestigen dit beeld. Er is sprake van optimisme en dat zien we terug op de veertiende editie."

Consultancybureau McKinsey maakte onlangs al bekend dat de totale, wereldwijde omzet van luxeproducten gaat groeien van de huidige 224 miljard euro naar 390 miljard euro in 2025.

Driekamersuite
Op de beurs komen toonaangevende namen samen op het gebied van kunst, interieur, lifestyle, fotografie, design, gastronomie, juwelen, horloges, boten en auto's. Zo presenteert Etihad Airways een driekamersuite in zijn vliegtuig (prijs vanaf 18.000 euro, butlers en chef-kok inbegrepen). Diamant- en juwelenhandel Gassan heeft de grootste stand op de beurs. Op een oppervlakte van 1000 vierkante meter presenteert het Nederlandse familiebedrijf 52 luxe horlogemerken en 48 merken juwelen.

Masters of LXRY, die tot 2012 bekend stond als de Miljonair Fair, verwacht meer dan 45.000 bezoekers. Vorig jaar kwamen 41.500 mensen af op de luxebeurs.

Luxebeurs LXRY krijgt grootste editie ooit
Luxebeurs LXRY krijgt grootste editie ooit (Foto: ANP)