Sadist vergiftigde katten in Alkmaar

Een onmens van de buitencategorie heeft in de afgelopen paar dagen in Alkmaar een aantal katten vermoord. In de wijk Huiswaard zijn al zes katten een gruwelijke dood gestorven door vergiftiging.

Het motief zou wraak zijn geweest. Een van de buurtkatten zou namelijk een duif van de man hebben gegrepen. Volgens buurtbewoners had de dierenliefhebber in kwestie zijn daad al ruim van tevoren aangekondigd.

De slachtoffertjes zijn gisteren op straat gevonden met het schuim op de bek. Het lijkt erop dat de dader de katten heeft gelokt door vergiftigde stukjes kipfilet te verspreiden, dan wel op te hangen aan draden die hij links en rechts gespannen had. Voor vrijwel alle katten is het onmogelijk om de geur van kipfilet te weerstaan. Naar verluidt is ook een hond ernstig ziek geworden.

Ondanks het zeer sterke vermoeden over de identiteit van de sadist, kan de politie tot nu toe weinig betekenen voor de verontruste buren. De man is namelijk niet op heterdaad betrapt. De hermandad heeft wel vier ontzielde lichaampjes van de hecatombe meegenomen. Een dierenarts en een patholoog gaan hier onderzoek op verrichten.

Bewoners van de Sluiswaard, Stetwaard en Stikkelwaard worden geadviseerd om voorlopig hun oogappeltjes binnen te houden.

Mocht het tot een aanhouding komen, dan is het te hopen dat een rechter zal begrijpen dat de wet slechts van toepassing is op mensen en (dus) niet op beesten. In dat geval lijkt 'een spuitje' voor de dader wellicht een haalbare optie.