'Toro Rosso volgend jaar met Ferrari-motoren'

Terwijl Red Bull nog haastig op zoek is naar een nieuwe motorleverancier, lijkt Toro Rosso een deal te hebben gemaakt. Het zusterteam van Red Bull zal volgens bronnen binnen het team volgend jaar met de 2015-versie van Ferrari rijden, een kleine stap vooruit ten opzichte van de huidige motoren. Het team zou dit nieuws binnenkort officieel bekend maken.

Lange tijd was de toekomst van Toro Rosso onzeker. Sinds het contract met Renault ontbonden is, zijn beide teams wanhopig op zoek naar een motor. Red Bull deed een gooi naar een deal met Mercedes of Ferrari, terwijl er over Toro Rosso weinig naar buiten kwam. De situatie werd nog onzekerder toen Honda naar buiten bracht niet aan de Italianen te willen leveren.

Een mogelijke deal met Ferrari zal een einde van die onzekerheid brengen. Toro Rosso stond meer dan Red Bull onder een grote tijdsdruk, omdat het team een stuk kleiner is. Nu er een leverancier gevonden is, kan het team beginnen aan het ontwerp van de auto voor 2016. Red Bull daarentegen is nog druk in onderhandeling met zowel Ferrari als Mercedes voor de 2016-motor.

Toro Rosso volgend jaar met Ferrari-motoren (Foto: Red Bull)
Toro Rosso volgend jaar met Ferrari-motoren (Foto: Red Bull)