Volendam en Sparta nog ongeslagen

FC Volendam en Sparta Rotterdam zijn na vrijdag nog steeds ongeslagen in de Jupiler League. Koploper Volendam kreeg weinig kansen bij Helmond Sport, maar was bijzonder efficiënt met treffers van Dylan Mertens en Gyliano van Velzen: 0-2.

Sparta maakte in Eindhoven snel een einde aan de spanning in het duel met Jong PSV. Thomas Verhaar opende de score na tien minuten en tien minuten later maakte Loris Brogno de tweede treffer. Nog voor rust stond de eindstand op het scorebord, omdat Thomas Verhaar zijn tweede mocht maken uit een strafschop (0-3).

Degradant NAC wist voor de vijfde keer dit seizoen niet te winnen. De Bredanaars kregen in eigen huis veel kansen tegen FC Emmen, maar ontsnapten uiteindelijk op het nippertje aan een nederlaag: 2-2. De thuisploeg stevende door een prachtig schot in de kruising van Rick ten Voorde af op een nederlaag, tot scheidsrechter Dennis Higler kort voor tijd een strafschop gaf voor hands van Jens Jurn Streutker in het strafschopgebied. Mats Seuntjens voorkwam de blamage. NAC-trainer Robert Maaskant reageerde woedend op de arbitrage, omdat er volgens hem te weinig blessuretijd werd toegevoegd na tijdrekken door de bezoekers. De achterstand van NAC op koploper Volendam liep op tot tien punten.

Almere City

Almere City wist vrijdagavond ook niet te winnen van MVV en wacht na zes duels nog op de eerste zege van het seizoen. De club uit Maastricht was in Almere met 3-0 te sterk.

Aanvaller Leon de Kogel van Go Ahead Eagles schoot in de openingsfase tegen Jong Ajax een strafschop op de paal. De topscorer van de club uit Deventer viel na een halfuur geblesseerd uit en zag hoe zijn vervanger Teije ten Den orde op zaken stelde met twee treffers (2-0).

Volendam en Sparta nog ongeslagen (Foto: ANP)