EVO waarschuwt chauffeurs voor hitte

Verladersorganisatie EVO waarschuwt chauffeurs die woensdag voor Calais in de file staan voor de enorme hitte. EVO adviseert de chauffeurs om voldoende water mee te nemen voor de oversteek. "Door de tropische temperaturen in Noord-Europa zijn de lange wachtrijen op z'n zachtst gezegd geen pretje voor chauffeurs", aldus een woordvoerder.

Ook neemt het risico voor verstekelingen die de laadruimte weten binnen te dringen toe door de stijgende temperaturen, aldus EVO. "Vluchtelingen proberen door de enorme verkeerschaos in vrachtauto's te klimmen, hopend om via Duinkerken de oversteek naar Groot-Brittannië te kunnen maken. In de laadruimte van vrachtauto's kan de temperatuur snel oplopen."

Door stakingen van het ferrypersoneel is Calais momenteel onbereikbaar. Op verzoek van Frankrijk is ook de toegangsweg vanuit België afgesloten. Chauffeurs worden via omwegen naar Duinkerken geleid. Ook in Groot-Brittannië staan lange rijen vrachtauto's omdat er onvoldoende overvaarten naar het Europese vasteland zijn.