Bertens naar halve finales in Rosmalen na overtuigende zege op titelverdedigster

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi in Rosmalen. De Wateringse versloeg in de kwartfinales titelverdedigster CoCo Vandeweghe (ATP-34) op overtuigende wijze, het werd 6-4 en 6-1. 

Bertens verloor op weg naar de halve finale nog geen set op het Brabantse gras, terwijl de 23-jarige speelster bij drie eerdere deelnames aan Rosmalen niet voorbij de eerste ronde kwam. Bertens, afgezakt naar plek 132 op de wereldranglijst won eerder deze week ook al nummer 40 van de wereld Anastasia Pavlyuchenkova en de Chinese Shuai Zhang (WTA-121).

Na een break bij 3-3 in de eerste set creëerde Bertens bij een 5-3 voorsprong in een lange opslaggame van haar tegenstandster reeds vier setpunten. Een game later op eigen service was het op het vijfde setpunt wel raak.

In de tweede set schoot Bertens uit de startblokken en plaatste ze direct een dubbele break voor een 4-0 voorsprong. De pogingen van Vandeweghe om terug te keren in de wedstrijd werden geblokkeerd door een goed spelende Bertens. Met een derde break op 5-1 maakte Bertens een einde de partij. 

Bertens treft zaterdag in de halve finale de winnares van de partij tussen Yaroslava Shvedova (WTA-76) uit Kazachstan en de Italiaanse Camila Giorgi (ATP-35).