Amsterdams restaurant stuurt recensent Volkskrant weg

Mac (no pun) van Dinther, culinair recensent van de Volkskrant, is weggestuurd uit een restaurant, aldus de Volkskrant. Van Dinther schrijft al bijna twintig jaar recensies voor de Volkskrant, maar in het onlangs geopende pop-up Citroën Restaurant in Amsterdam was hij beslist niet welkom.

Van Dinther had zoals altijd een valse naam gebruikt voor de reservering, maar toen hij aankwam bleek de eigenaar van het etablissement hem direct te herkennen van een andere gelegenheid.

"De eigenaar, Niels Wouters, herkende me van een andere gelegenheid. Hij vroeg of ik een recensie kwam schrijven. Toen ik zei: 'Natuurlijk, dat is mijn vak' weigerde hij me binnen te laten. Hij had geen zin in een recensie. De kok evenmin." aldus Van Dinther.

Van Dinther is zeer verbaasd over het voorval. "Het is voor het eerst in mijn bijna 20-jarige loopbaan als restaurantbespreker dat me zoiets is overkomen. Ik ken ook geen voorbeelden van anderen."

Wouters geeft inmiddels toe dat het weigeren van de recensent "een beetje oenig" was. Bang voor negatieve recensies over zijn baksels is Wouters niet. "Onze chef-kok Sander Louwerens is voor de duvel niet bang."