Laatste stemacteur Flintstones overleden

Stem acteur John Stephenson overleed afgelopen vrijdag op 91-jarige leeftijd. De naam zal weinigen iets zeggen maar hij was de laatst overlevende stemacteur die de tekenfilm The Flintstones to leven bracht.

Stephenson, die al geruime tijd aan Alzheimer leed, overleed in een verzorgingshuis. Hierdoor werd hij al meerdere keren op internet dood verklaard. Deze keer echter is het wel waar. Hij begon in 1948 te werken in Hollywood, waar hij vooral in radio drama's speelde maar ook rollen voor film en televisie. Hij is onder andere te horen in series als The Lone Ranger, The Beverly Hillbillies, F Troop, Get Smart, Green Acres, Hogan's Heroes, Perry Mason, That Girl, The George Burns and Gracie Allen Show, The People's Choice, The Many Loves of Dobie Gillis en meer.

In de zestiger jaren kreeg hij het echter te druk met stem werk dat hij zijn acteer carriere voor de camera vaarwel zei. Zijn bekendste werk was voor de Hanna-Barbera studio. De meeste mensen kennen hem als Fred Flintstone's baas Mr. Slate. Ook in de serie Top Cat gaf hij de stem aan Fancy-Fancy. De internet movie database geeft aan dat hij maar liefst 232 rollen speelde.