Universiteit van Berkeley wint Heroes of the Dorm

De studenten van de universiteit van Berkeley hebben gisterenavond de universiteitscompetitie van Heroes of the Storm gewonnen. Berkeley bleek alle wedstrijden uit de best-of-five serie nodig te hebben om de studenten van de universiteit van Arizona de baas te zijn: 3-2. 

Heroes of the Storm is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) ontwikkeld door Blizzard, vergelijkbaar met spellen zoals DotA en League of Legends. In Heroes of the Storm nemen twee teams van vijf spelers het tegen elkaar op, en is het de bedoeling om de basis van je tegenstanders (de core) te vernietigen.

De halve finales en de finale werden bovendien live uitgezonden op het tweede kanaal van sportzender ESPN, wat bijzonder is omdat belangrijke sportcompetities zoals de NBA en de NHL bezig zijn met de playoffs. Berkeley begon vernietigend aan de finale en rolde Arizona op in de eerste game, mede doordat in het spel van Arizona flink wat slordigheden zaten. Arizona wist zichzelf echter goed te herpakken en trok in de tweede game de stand weer gelijk: 1-1.

 In de derde game had Berkeley een hele kluif aan Arizona voordat ze een overwinning uit het vuur konden slepen, waardoor Berkeley in de series weer op de voorsprong kwam. Berkeley had nog maar één game nodig om tot de winnaar van Heroes of the Dorm gekroond te worden, maar Arizona weigerde op te geven en maakte een spectaculaire comeback, waardoor de beslissing zou gaan vallen in de vijfde en laatste game.

In de laatste game lieten beide teams zich van hun beste kant zien en werd duidelijk waarom zij het tot de finale hadden geschopt. Het spel ging over en weer, totdat Arizona een cruciale fout maakte door overrompeld te worden door Berkeley  terwijl ze terug naar hun basis probeerden te teleporteren. Berkeley maakte geen fouten en doodde de spelers van Arizona, waardoor ze vrij baan hadden om naar de basis van Arizona te gaan, de core te vernietigen en zo het kampioenschap op te eisen.

De hoofdprijs voor de studenten van Berkeley is dat hun volledige studie vergoed zal worden door Blizzard. De top vier, die naast Berkeley en Arizona State ook bestaat uit studenten van de universiteit van Illinois en de universiteit van Boston, nemen ook nog een krachtige gamecomputer mee naar huis.

 Heroes of the Dorm
Universiteit van Berkeley wint Heroes of the Dorm