Vormer schiet Club Brugge langs Anderlecht

Ruud Vormer heeft zondag de topper in de Belgische kampioenspoule beslist. De middenvelder schoot Club Brugge in de slotfase langs Anderlecht: 2-1. Club Brugge nam daardoor weer de leiding, met 37 punten. AA Gent volgt met 35, titelverdediger Anderlecht staat derde met vijf punten achterstand.

De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft in het Jan Breydelstadion op voorsprong door een eigen doelpunt van Timmy Simons, maar Obbi Oulare trok de stand een kwartier voor tijd gelijk. Op aangeven van Victor Vázquez bezorgde Vormer de thuisclub in de 86e minuut de winst. Stefano Denswil kwam niet van de bank bij Club Brugge. Vorige maand veroverde Club ten koste van Anderlecht al de Belgische beker en de ploeg van trainer Michel Preud'homme koerst nu ook af op de landstitel.