Resident Evil 5 heeft weer splitscreen

Veel fans hebben geklaagd dat er geen splitscreen meer is in de Steam-versie van Resident Evil 5. Na alle klachten heeft Capcom besloten de fans tegemoet te komen.

Resident Evil 5

Fans hebben voor de pc-versie van Resident Evil 5 een mod gemaakt waarmee je op de bank met een vriend of vriendin kon gamen. Deze versie draaide onder Games for Windows Live, maar deze dienst dreigde weg te vallen. Capcom besloot toen Resident Evil 5 over te zetten (port) naar Steam. Bij de heruitgave van het spel is er code verwijderd waar de mod op was gebaseerd. Volgens Capcom was dit niet te vermijden omdat Resident Evil 5 naast de port naar Steam ook de extra DLC genaamd Untold Stories kreeg.

Capcom heeft nu de ‘originele’ Games for Windows Live versie weer beschikbaar gemaakt voor degenen die dat willen. Het wordt niet officieel ondersteund dus als er iets mis gaat met je game dan is dat allemaal op eigen risico.

Stappenplan, op eigen risico te volgen:

  1. Maak een backup van je savegame. Deze is hier te vinden: C:\Gebruikers\{JeNaam}\Documenten\CAPCOM\RESIDENT EVIL 5 of onder Mijn documenten\CAPCOM\RESIDENT EVIL 5\.
  2. Ga naar je Steam Bibliotheek en zoek Resident Evil 5.
  3. Rechtermuisklik op de titel in de linkerkolom en selecteer “Eigenschappen”.
  4. Ga naar het tabblad “Bèta’s”.
  5. Bij het eerste menu waar staat “Kies de beta waaraan je mee wilt doen” selecteer je"original - Original GFWL version".
  6. Steam gaat nu de vorige versie downloaden en installeren. Geef het wat tijd.
  7. Je kunt nu je mods weer installeren, zoals je dat eerder deed.
  8. Start Resident Evil 5.