Van Gerwen wint German Darts Masters en komt boven het miljoen

Michael van Gerwen heeft in München de German Darts Masters op zijn naam geschreven. Het derde toernooi van de Euro Tour in 2015. In de finale was hij met 6-5 te sterk voor John Henderson, die zijn eerste finale bij de PDC speelde. Van Gerwen komt met deze zege boven de één miljoen pond in de Order of Merit (wereldranglijst) van de PDC.

Van Gerwen won zaterdag in de tweede ronde al van Gary Stone. In de derde ronde vanmiddag had Van Gerwen het lastig tegen Jamie Caven, die zelfs een matchdart kreeg. Uiteindelijk won Van Gerwen met 6-5 na een 3-5 achterstand. Hij gooide een gemiddelde van 107,13, waar Caven bleef steken op 97,14. Caven had met 71,43% wel een beter checkoutpercentage dan Mighty Mike (54,55%).

In de kwartfinales trof hij William O'Connor. De onbekende Ier schakelde in de derde ronde Vincent van der Voort uit (6-3). Na een 1-3 achterstand won Van Gerwen met 6-4. In de halve finale had Mighty Mike geen enkele moeite met Peter Wright, het werd 6-1. Van Gerwen had een gemiddelde van 113,63 tegenover 100,25 van Snakebite

Van Gerwen kwam in de finale al snel met 3-0 voor, maar moest de drie legs die volgden aan de 42-jarige Henderson laten. De twee volgende legs gingen naar de Nederlander, maar Henderson gooide vervolgens 126 uit en maakte er met een 12-darter 5-5 van. In de slotfase sloeg Van Gerwen echter toch weer toe en won de partij. De gemiddelden waren 102,30 voor Van Gerwen en 89,59 voor Henderson. 

Van Gerwen pakte met deze zege 25.000 Britse pond. Door deze overwinning slechtte Mighty Mike de magische grens van één miljoen pond. De PDC kent een wereldranglijst en deze is gebasseerd op het gewonnen prijzengeld van de laatste twee jaar. De nummer één van de wereld brak als tweede darter ooit deze grens. De eerste die dat lukte, was de Engelse legende Phil Taylor. De zestienvoudig wereldkampioen staat momenteel tweede op de wereldranglijst en gooide de afgelopen twee jaar zes ton bij elkaar. Wereldkampioen Anderson volgt op plek drie met 590.000 pond. 

Volgende week komen de darters weer bijeen in Barnsley voor drie Player Championships. Het volgende toernooi van de Euro Tour is de Dutch Darts Masters. Van 5 tot en met 7 juni wordt dat toernooi gespeeld in Venray. Van Gerwen zal daar proberen zijn titel te verdedigen. 

Uitslagen - European Tour #3 - German Darts Masters

Ronde Darter Darter Score
Derde ronde James Wade Terry Jenkins 6-3
Derde ronde Adrian Lewis Wes Newton 6-5
Derde ronde Brendan Dolan Simon Whitlock 6-3
Derde ronde John Henderson Andrew Gilding 6-0
Derde ronde Peter Wright Jamie Bain 6-3
Derde ronde Robert Thornton Mensur Suljovic 6-3
Derde ronde William O'Connor Vincent van der Voort 6-3
Derde ronde Michael van Gerwen Jamie Caven 6-5
Kwartfinale James Wade Adrian Lewis 0-6
Kwartfinale Brendan Dolan John Henderson 1-6
Kwartfinale Peter Wright Robert Thornton 6-5
Kwartfinale William O'Connor Michael van Gerwen 4-6
Halve finale Adrian Lewis John Henderson 4-6 
Halve finale Peter Wright Michael van Gerwen 1-6 
Finale John Henderson  Michael van Gerwen  5-6