Hockeysters SCHC verslaan Den Bosch na shoot-outs en pakken Europese titel

De hockeysters van SCHC hebben maandag de EuroHockey Club Champions Cup gewonnen. De ploeg uit Bilthoven won na een zinderende shoot-out-serie van Den Bosch, nadat het in de reguliere speeltijd 2-2 was geworden.

Beide ploegen begonnen wervelend aan de finale. Den Bosch was al snel dichtbij de openingstreffer toen Lidewij Welten de cirkel binnen dribbelde, maar haar uithaal ging net naast het doel van Floortje Engels. Een fractie later zag de wereld er opeens heel anders uit voor Den Bosch. SCHC kreeg in de vijfde minuut een strafcorner en Caia van Maasakker sloeg meteen toe: 1-0. De Bilthovenaren drukten daarna door en drie minuten later was het wéér raak: Van Maasakker benutte ook haar tweede corner.

In het tweede kwart deed Den Bosch iets terug. Nadat Maartje Paumen had mogen aanleggen voor een strafcorner maar mistte, was het een minuut later wel raak uit een strafcorner. De variant belandde via Ireen van den Assem bij Maartje Krekelaar, die de bal in het doel werkte: 1-2. Daarna was het aan Paumen te danken dat SCHC niet snel op 1-3 kwam. Tot twee keer toe haalde ze een inzet van Van Maasakker uit een strafcorner met een katachtige redding van de lijn.

Na rust daalde het tempo en was er een fase dat beide ploegen weinig kansen meer creëerden. In het vierde kwart kwam de wedstrijd weer tot leven. Stichtse ging op de zoek naar de 3-1 terwijl Den Bosch de jacht op de 2-2 opende. Het spel ging op en neer, al drong Den Bosch steeds meer aan naarmate de klok doortikte. In de laatste twee minuten kregen Den Bosch drie strafcorners en hield SCHC zijn adem in, maar op een inzet van Paumen had SCHC geen antwoord meer. Eén minuut voor tijd maakte de Bossche speelster er 2-2 van.

In de shoot-outs bleek SCHC uiteindelijk toch de sterkste, met 2-3. In de sudden-death scoorde Maike Stockel, waarna Vera Vorstenbosch miste en het feest in Bilthoven losbarstte.