Oranje Zwart verslaat Bloemendaal met shoot-outs in EHL

Oranje Zwart speelt maandag de finale van de Euro Hockey League. De Brabanders wonnen zondag na shoot-outs van Bloemendaal. Na zeventig minuten was de stand in evenwicht (2-2). In de eindstrijd neemt OZ het op tegen het Duitse UHC Hamburg treft. Die ploeg klopte eerder op de dag Daring uit België met 2-0.

Bloemendaal moest het in deze halve finale stellen zonder doelman Jaap Stockmann en middenvelder Diede van Puffelen. De goalie ontbrak wegens familie-omstandigheden, hierdoor stond jeugdinternational Maurits Visser onder de lat. Van Puffelen raakte zaterdag geblesseerd aan zijn enkel. Ondanks dit gemis begon Bloemendaal prima aan deze kraker.

De thuisploeg had een overwicht, dat na een dik half uur leidde tot de openingsgoal. Glenn Schuurman dook een voorzet vanaf de rechterkant binnen en bracht het publiek in vervoering. OZ speelde tam in de eerste twee kwarten, maar kwam als herboren uit de kleedkamer.

De Eindhovenaren namen het initiatief over en sloegen in het derde kwart tweemaal toe. Eerst tipte Rob Reckers de gelijkmaker binnen, waarna Muhammad Rizwan de legguards van Visser raakte. Het rebound van dit schot belandde in de stick van Jelle Galema, die simpel scoorde. Bloemendaal probeerde net als in de kwartfinale tegen Dragons een inhaalrace te maken in het laatste deel van de wedstrijd.

Daar leek Bloemendaal niet in te slagen, maar een late corner van Tom Boon zorgde twee minuten voor tijd alsnog voor de vurig gewenste gelijkmaker. Bloedstollende shoot-outs werden daardoor scherprechter van deze enerverende wedstrijd. OZ hield daarin het hoofd het koelst, zodat Bloemendaal om het brons speelt tegen Daring.

UHC Hamburg – Daring 2-0 (0-0)
UHC Hamburg heeft zich zondag geplaatst voor de finale van de Euro Hockey League. In de halve eindstrijd wonnen de Duitsers van het Belgische Daring. Het is alweer de vijfde keer dat Moritz Fürste en zijn teamgenoten om de hoofdprijs spelen in dit Europees toernooi. Driemaal wonnen zij de EHL.

UHC had zondag wat tijd nodig om toernooiverrassing Daring op de knieën te krijgen. In de eerste drie kwarten waren de Hamburgers de bovenliggende ploeg, maar bleek keeper Pol Garcia-Cascon een onpasseerbaar station. Dat veranderde in het slot van de wedstrijd, waarin UHC tweemaal toesloeg. Ricardo Nevado opende de score na 56 minuten en drie minuten later gooide Jonas Fürste, de jongere broer van sterspeler Moritz, het duel in het slot.