Hockeyclub Kampong kruipt door het oog van de naald

Hockeyclub Kampong is zaterdag in een spectaculaire slotfase door het oog van de naald gekropen. De mannen van Alexander Cox balanceerden in de Euro Hockey League (EHL) tegen East Grinstead op de rand van uitschakeling toen ze vijf minuten voor tijd met 1-2 achter stonden. Uiteindelijk won Kampong alsnog de wedstrijd met 3-2.

Een thriller was het. De hockeyers uit Utrecht kwamen vlak voor het einde van het tweede kwart op achterstand toen Mark Gleghorne namens de Engelsen raak schoot. Na rust schreef Robbert Kemperman de gelijkmaker op zijn naam, maar in de 52ste minuut was het opnieuw Gleghorne die de Engelsen op voorsprong bracht.

In het laatste kwart, waarin de wedstrijd een kwartier werd gestaakt omdat het stadionlicht was uitgevallen, nam Kampong het doel van East Grinstead flink onder vuur. Uiteindelijk moest er voor de koploper van de Hoofdklasse een strafbal aan te pas komen om de gelijkmaker te forceren. Martijn Havenga faalde in de 65ste minuut oog in oog met de goalie niet en zorgde voor de 2-2. Drie minuten later maakte Constantijn Jonker de comeback compleet door de winnende treffer binnen te schieten.

Kampong kan zich nu zondag tegen Dinamo-Stroitel (Rus) kwalificeren voor de achtste finale. Bloemendaal en Oranje Zwart zijn al geplaatst voor de laatste zestien. Vandaag is ook bekend geworden dat de eindfase van de EHL op 't Kopje van Bloemendaal gespeeld gaat worden.  Van 31 maart tot en met 6 april 2015 worden alle wedstrijden vanaf de achtste finales tot en met de finale in Bloemendaal afgewerkt.