Waterpolobekers voor GZC Donk en ZVL

De mannen van Widex GZC Donk en de vrouwen van ZVL-BAM hebben zondag in het Sloterparkbad de Nederlandse waterpolobeker veroverd. Dat ging in beide gevallen ten koste van Het Ravijn uit Nijverdal.

GZC Donk begon niet overtuigend (1-3) maar herstelde zich bijtijds. De ploeg van coach Arno Havenga slaagde er niet in de opponent vroegtijdig af te schudden. Het Ravijn hield tot in de vierde periode hoop. Istvan Keresztes verkleinde in het laatste kwart de achterstand tot 9-7. Dat was echter meteen de laatste Nijverdalse treffer. De Gouwenaren liepen uit naar 12-7. Aanvoerder Mick van de Bree was topscorer met vijf goals.

Spannender was de slotfase van de vrouwenfinale. Na drie periodes was er evenwicht: 5-5. Kitty Lynn Joustra, Brigitte Sleeking en Yefke van Belkum leken ZVL in veilige haven te loodsen, 8-5. De marge was niet genoeg. Saskia Dannenberg maakte 20 seconden voor tijd gelijk. In de strafworpenreeks pakte ZVL de beker alsnog. Oud-international Van Belkum gooide de beslissende raak.