Groothuis van schaatsploeg van Orie naar beslist.nl

Stefan Groothuis vertrekt bij Team LottoNL-Jumbo. De 33-jarige rijder en coach Jac Orie hebben na enkele gesprekken gezamenlijk besloten dat de wegen van de twee zullen scheiden.

"We hebben hele mooie jaren met elkaar gehad en ik heb altijd met veel plezier met Stefan gewerkt. We hebben hoogtepunten maar ook dieptepunten met elkaar gedeeld", laat Orie weten op de website van de ploeg. "Stefan en ik hebben onlangs met elkaar over de toekomst gesproken en vervolgens hebben we de conclusie getrokken dat het voor beide partijen het beste is als Stefan een nieuwe route kiest. Ik wens hem daarbij alle succes", vervolgt de coach.

Orie is sinds 2008 de trainer van Groothuis. In deze periode werd hij wereldkampioen op de 1000 meter in 2011. Een jaar later was Groothuis de beste tijdens het WK sprint. Het absolute hoogtepunt beleefde Groothuis bij de Olympische Spelen in Sochi, waar hij goud won op de kilometer.

Update 11.20 uur

De NOS meldt dat Groothuis zich aansluit bij de schaatsploeg van Gerard van Velde. Hij wordt bij beslist.nl ploeggenoot de gebroeders Mulder. Eerder wist Van Velde al de ervaren Shani Davis aan zich te binden, hoewel er nog gesproken wordt over de invulling.

Stefan Groothuis vertrekt bij LottoNL-Jumbo. (PRO SHOTS/Erik Pasman)
Stefan Groothuis vertrekt bij LottoNL-Jumbo. (PRO SHOTS/Erik Pasman)