Ierland wint Six Nations ondanks zege Engeland op Frankrijk

De rugbyers van Ierland hebben voor de tweede keer op een rij de Six Nations weten te winnen. Ierland won vanmiddag al van Schotland en moesten afwachten wat Engeland zou gaan doen tegen de Fransen. De Engelsen moesten met een verschil van 26 punten van Frankrijk winnen om kampioen te worden. De ploeg van bondscoach Stuart Lancaster won wel van Frankrijk, maar het kwam echter zes punten tekort voor de titel (55-35).

Engeland kwam snel op voorsprong door een try van Ben Youngs en een conversie van George Ford (7-0). Het was Frankrijk die daarna de wedstrijd over nam en halverwege de eerste helft was het 8-15 mede door tries van Sébastien Tillous-Borde en Noa Nakaitaci.

Bij rust Engeland met 27-15 voor mede door tries van Ford en Ben Youngs. Engeland moest dus nog minimaal twaalf punten wisten te scoren, zonder dat Frankrijk dichterbij komt. Les Blues kwam echter wel dichterbij door een try van Maxime Mermoz. Engeland herstelde zich direct en kwam met tries van Ford en Jack Nowell op 41-25.

Frankrijk gaf echter niet op en kwam via een try van Vincent Debaty op 41-30. Engeland bleef aanvallen Billy Vunipola brak door de Franse defensie heen en scoorde een try, waarna Ford de extra's benutte (48-30). Maar daar kwamen de Fransen weer en Benjamin Kayser zorgde voor try nummer elf van de wedstrijd (48-35).

Zes minuten voor tijd kwam Engeland 20 punten voor door een try van Jack Nowell en een benutte conversie van Ford. In de slotminuten was het Engeland die de aanval bleef zoeken, maar uiteindelijk kwamen ze zes punten te kort voor de titel.