Klaassen na uitschakeling: "Zuur en onnodig"

Ajax won donderdagavond met 2-1 van Dnjepr Dnjepropetrovsk, maar dat was niet genoeg na de 1-0 nederlaag in Oekraïne. Davy Klaassen baalde na afloop.

"Het was een hele zure appel", zei de captain van Ajax na afloop tegen RTL 7. "We speelden niet geweldig, maar we hadden het wel goed onder controle. Die 1-1 mag niet", aldus de middenvelder. "We kunnen de tegenstander niet echt pijn doen, zoals we zondag wel deden (1-4 tegen sc Heerenveen, red.)."

"We kwamen niet echt in de problemen", vervolgde Klaasen. "Maar we komen ook niet dreigend voor het doel. Na die goal hadden we een goede fase, maar het lukte niet echt. Richting de verlenging neem je niet teveel risico's. Ik denk dat we de betere kansen hadden. De 1-1 kwam uit de lucht vallen en de 2-1 kwam net iets te laat."

Een mislukt seizoen, zo kan het huidige seizoen van Ajax nu het beste worden getypeerd. "Het is heel zuur. In de competitie staan we er niet best voor, in de beker lgigen we eruit. Het gaat niet geweldig. We moeten nu zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Als PSV geen fouten maakt is de tweede plaats het hoogsthaalbare."

"We kunnen beter dan we vandaag hebben laten zien. Het is heel zuur en onnodig."