Uitslag Ajax - Dnipro Dnipropetrovsk

Ajax is uitgeschakeld in de Europa League. Een verlenging moest er nog aan te pas komen, maar daarin kon Ajax Dnipro Dnipopetrovsk niet weerhouden van een belangrijk uitdoelpunt. Ajax speelde in de negentig minuten reguliere speeltijd sober maar door zwak verdedigen kon Richedly Bazoer de enige goal in de eerste negentig minuten maken. Konoplyanka scoorde echter de belangrijke gelijkmaker na 97 minuten. Een late goal van Mike van der Hoorn mocht niet meer baten. Het verdict: 2-1.

Ajax begon rustig maar kreeg wel de eerste echte schotmogelijkheid na zo'n vijf minuten. Arek Milik schoof de bal enkele meters raak. Even later kreeg ook Anwar El Ghazi een goede schotkans. De keeper bracht daarop echter redding. Dnipro leek er weinig tegenin te brengen, maar Nikola Kalinic kwam na een kwartier toch tot een verrassende poging, eigenlijk vanuit het niets. Jasper Cillessen reageerde echter adequaat.

Hierna kwam Ajax eigenlijk steeds minder goed in de wedstrijd. Er ging veel fout bij de Amsterdammers. Rond de 35e minuut kreeg de thuisclub weer twee mogelijkheden. Deze waren echter niet gevaarlijk genoeg om de doelman van Dnipro serieus te testen. De grootste kans voor de thuisclub kwam net voor de thee. Milik kopte een voorzet van Nicolai Boilesen rakelings naast het doel.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Ajax aan de bal, maar de ploeg was maar zelden gevaarlijk. Dnipro krijgt zelfs wat meer kansjes. Maar na een kwartier was er opeens het moment wat Ajax nodig had. Bazoer kon een afvallende bal oppikken na een slechte pass van Nicolai Boilesen. Hij kon zo doorlopen naar het doel van Dnipro door een fout van verdediger Egidio van Dnipro en schoot raak. Ajax kwam zo aan het doelpunt wat het nodig had. Ajax bleef sterk spelen, al drong Dnipro na de goal iets meer aan. Uit een vrije trap kon Bezus bijna raak koppen maar de aanvaller kopte net naast het doel.

Bazoer had een kwartier voor tijd de held kunnen worden met een schot op doel, maar de keeper kon gestrekt de bal net uit de hoek tikken om de 2-0 te voorkomen. Daarna gebeurde er eigenlijk weinig meer en keurste de beide ploegen af op een verlenging. Daarin scoorde Konoplyanka na zeven minuten een hele belangrijke goal voor Dnipro die het voor Ajax schier onmogelijk maakte om nog door te gaan. Vlak voor het einde van de eerste verlenging ontsnapte Ajax zelfs nog aan een achterstand door een schot van invaller Gama.

Het leek er eerst op dat de wedstrijd rustig uitgespeeld zou worden, maar na een goal van Mike van der Hoorn werd het in de laatste minuten nog spannend. Tot nog een goal kwam het echter niet. Dnipro is zodoende door en Ajax weet weer niet door te dringen tot de laatste acht in een Europees toernooi. De Oekrainers zitten morgen in de koker bij de loting.