'Hot Sauce redde mijn leven'

Een man die een kwaadaardige hersentumor overwon, beweert dat een deelname aan een 'Hot Sauce'-competitie zijn leven heeft gered. Tijdens de wedstrijd kreeg hij een beroerte, waardoor hij naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Daar werd de kwaadaardige tumor door de opname op tijd ontdekt.

De Amerikaanse Randy Schmitz was op vakantie in South Carolina toen hij besloot dat het een kek idee was mee te doen aan de plaatselijke Hot Sauce-wedstrijd. Voor wie niet bekend is met de bizarre Amerikaanse competitie: een 'Hot Sauce'-competitie is een wedstrijd waar men bizar hete saus moet nuttigen of op de tong aanbrengen om vervolgens te kijken hoe lang je dat volhoudt voor je om je mams gaat gillen. Onze Randy hield het vijf minuten vol, waarna hij zich niet helemaal jofel voelde. 'Toen mijn zus wilde deelnemen, raadde ik het haar af want ik voelde me opeens erg ziek. Mijn hoofd voelde raar aan. En plots werd ik wakker en lag op een stretcher op de gang van het ziekenhuis. Ik wist gewoon niet wat er was gebeurd.'

 Het bleek dat Schmitz een beroerte had gehad. Normaal niet bepaald iets om blij mee te zijn, maar in dit geval kunnen we een uitzondering maken. Een MRI bracht namelijk aan het licht dat de man een hersentumor had. Verder had hij nog helemaal geen klachten, dus zonder die beroerte had hij er misschien pas achtergekomen als het al te laat was. Schmitz is nu ontzettend dankbaar dat de pikante saus zijn leven redde. 

Wij op de FOK!redactie willen geen roet in het eten gooien, maar wel even benadrukken dat je veel dingen van een overdosis Hot Sauce kan krijgen, van een brandende poepert tot een hartaanval, maar dat een beroerte veroorzaakt door pikante saus ons wel érg vergezocht lijkt. Het oordeel laten we aan jullie.

Hieronder gewoon eens even een filmpje van zo'n soort gekke wedstrijd. Only in...