Terraria: Otherworld krijgt trailer en veel informatie

Tijdens GDC 2015 stond er voor alle bezoekers een trailer klaar voor Terraria: Otherworld. Re-Logic, dat samen met Engine een opvolger van Terraria maakt, had behalve een trailer ook veel informatie over Terraria: Otherworld. Zo werd onder andere bekend dat de game in eerste instantie enkel voor pc en mac uit zal komen.

Terraria: Otherworld zal een verhaallijn bevatten. Spelers krijgen doelen en kunnen hier naartoe werken. Dit is echter niet verplicht om verder te komen in de game, net zoals in Terraria kan je zelf bepalen hoe je speelt. Dit verhaal zal geen vast iets zijn. Het zal elke playthrough enigszins veranderen. Enkele belangrijke kenmerken zullen vast staan, daaromheen zal het elke keer dat je speelt uniek zijn. Bij deze verhaallijnen horen ook de NPC's. Deze zullen in tegenstelling tot de originele Terraria zichzelf ontwikkelen. Een merchant zal zo bijvoorbeeld steeds meer waren verkopen. 

Een andere grote verandering ten opzichte van Terraria is het belonen van de manier waarop je speelt. Speel je veel als tovenaar dan zul je op den duur hier sterker in worden. Je kiest aan het begin van het spel geen klasse of iets dergelijks, maar op basis van wat je gebruikt zullen bepaalde statistieken beter worden. Gebruik je 90% van de tijd een ijzeren zwaard dan zullen je zwaardvechtvaardigheden omhoog gaan en ook je vaardigheden met een ijzeren zwaard. Hiermee kan het zijn dat een ijzeren zwaard sterker is dan een gouden zwaard, omdat je veel met het ijzeren zwaard gevochten hebt.

De basis van het verhaal van Terraria: Otherworld is dat je de wereld waarin je speelt terug moet veranderen naar een vredige staat. De wereld is namelijk overgenomen door de corruption en door middel van purification towers die je vindt en craft dwing je de corruption terug. Deze torens zullen echter ook vijanden aantrekken die de torens proberen te vernietigen. Om ervoor te zorgen dat de purification towers niet neer worden gehaald door vijanden moet je gevechtstorens bouwen. Het is namelijk niet mogelijk om heel de map in je eentje te beschermen zonder gevechtstorens. Deze gevechtstorens zullen veel variatie in wapens bevatten.

Terraria: Otherworld zal later in 2015 uitkomen voor pc en mac. Re-Logic, uitgever van de game, zit ook sterk erover na te denken het spel ook op PlayStation 4 en Xbox One uit te brengen. Dit willen zij dan wel zelf doen en niet door een andere partij laten doen. Een prijs is nog niet bekend.