Suicide Squad onderdeel van DC Cinematic Universe

David Ayers DC Comics-verfilming Suicide Squad deelt een continuïteit met Batman v Superman: Dawn of Justice. Dat bevestigde de regisseur dit weekend via Twitter: "Yep, en Zack (Snyder, red) is zelfs executive producer."

Niet dat het een grote verrassing is dat de tweede DC Comics-film die volgend jaar uitkomt, onderdeel is van hetzelfde universum als de eerste, maar hoewel iedereen al aanneemt dat DC een eigen Cinematic Universe gaat opzetten, en alles ernaar wijst dat dat zo is, is het nog niet écht bevestigd. In ieder geval niet voor de wat meer afwijkende films, zoals Suicide Squad. De bevestiging van Ayer betekent in ieder geval dat Jared Leto dus definitief Ben Afflecks Joker is, al weten we nog niet of en wanneer deze samen in één film te zien zullen zijn.

Over Leto gesproken, hij en Ayer gebruikten hun Twtter-accounts gisteren om mysterieus te hinten naar een gebeurtenis die vandaag plaats zou vinden. Ayer kondigde het in zoveel woorden aan, terwijl Leto het deed met een bekladde foto en het cryptische "Ik mis mijn baard nu al."

Fans die hoopten op een eerste glimp van Leto als de Joker zullen wellicht nog even moeten wachten; enkele uren geleden bracht de regisseur ons deze foto, die er slechts op lijkt te duiden dat Leto de metamorfose vandaag ondergaat:

Vermoedelijk is dit voor de eerste tests met zijn Joker-look, en zal dit voorlopig nog niet geschikt zijn voor nieuwsgierige aagjes. Al weet je natuurlijk nooit; Ayer lijkt redelijk op dreef als eenmans-PR-team, met het regelmatig posten van foto's gerelateerd aan de productie van de film.

Suicide Squad komt volgend jaar augustus in de bioscopen. Naast Jared Leto als de Joker zijn ook Focus-sterren Will Smith en Margot Robbie te zien, plus Cara Delevigne, Jai Courtney en Viola Davis. De casting van Joel Kinnaman als Tom Hardy's vervanger is nog steeds niet definitief.