Stevens buigt met Stuttgart voor Dortmund

Huub Stevens staat met VfB Stuttgart weer wat vaster op de laatste plaats in de Bundesliga. De ploeg van de Limburgse trainer verloor vrijdag voor eigen publiek van Borussia Dortmund, dat bezig is aan een opmars in de Duitse competitie.

Dortmund vierde in de Mercedes-Benz-Arena de derde overwinning op rij: 2-3. Het elftal van trainer Jürgen Klopp kan daardoor na een dramatische eerste seizoenshelft weer omhoog kijken, naar de posities die Europees voetbal betekenen.

Pierre-Emerick Aubameyang zette de bezoekers na 25 minuten op voorsprong, maar Florian Klein trok de stand uit een strafschop weer gelijk. Ilkay Gündogan zorgde ervoor dat Dortmund opnieuw aan de leiding kwam en Marco Reus besliste het duel in de slotfase. De aansluitingstreffer van Georg Niedermeier in blessuretijd kwam te laat om de derde nederlaag op rij van Stuttgart te voorkomen.