Doden bij autobomaanslag Homs

Bij een aanslag met een autobom in de Syrische stad Homs zijn woensdag vijf doden gevallen. Dat heeft de gouverneur van de gelijknamige provincie gezegd. Nog eens zeker dertig mensen raakten gewond.

Volgens gouverneur Talal Barrazi stond de auto met de explosieven geparkeerd in een straat in de wijk Akrama, waar veel aanhangers van de Syrische regering wonen. Het was de derde keer in het afgelopen jaar dat de straat doelwit was van een aanslag. "Dit is een laffe terreurdaad die het commerciële hart van de stad Homs tot doelwit had", aldus Barrazi.

Op beelden van de Syrische staatstelevisie is te zien dat auto's en winkels door de ontploffing beschadigd zijn geraakt. Op de achtergrond zijn de sirenes van ambulances te horen. Het Libanese tv-station Al-Manar, dat in handen van Hezbollah is, zei dat er niet vijf maar zeven doden zijn gevallen.

Een week geleden kwamen Syrische rebellen en regeringstroepen nog een wapenstilstand van tien dagen overeen voor de laatste wijk van Homs die nog in handen van de rebellen is. De wijk, Waer, zucht al twintig maanden onder een beleg. Slechts sporadisch worden er voedseltransporten toegelaten. Volgens de Syrische activist Mohammed Saleh zijn de 'daders van de aanslag mensen die geen oplossing voor Waer willen'.