Nieuwe aanval Boko Haram in Kameroen

De islamitische terreurgroep Boko Haram heeft bij een nieuwe aanval in het noorden van Kameroen drie mensen gedood en tachtig huizen vernield. 'Tussen de dertig en vijftig' mensen werden uit het dorp Mabass ontvoerd. Dat heeft de Kameroense minister van informatie Issa Tchiroma Bakary zondag meegedeeld.

"Wij hebben hier te maken met barbaarse, wetteloze mensen", zei Bakary. "Niets houdt hen tegen om te moorden."

Het oorspronkelijk in het noordoosten van Nigeria actieve Boko Haram vormt een toenemend regionaal probleem. Steeds vaker worden er ook aanvallen in het noorden van Kameroen uitgevoerd. De groep werft strijders in Kameroen, Tsjaad en Niger en heeft recentelijk in een video bedreigingen geuit aan het adres van de Kameroense president Paul Biya.

Biya heeft ondertussen de hulp ingeroepen van Tsjaad. Tsjadische militairen arriveerden zondag in Kameroen en reden meteen door naar het noorden, zei minister van informatie Bakary. In de Tsjadische hoofdstad N'Djamena gingen zaterdag duizenden mensen de straat op om hun steun aan de troepeninzet te betuigen, meldde de officiële website van de Tsjadische president.