Van Persie vraagteken voor Van Gaal, Koeman mist zes spelers

Manchester United moet het zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Queens Park Rangers mogelijk stellen zonder Robin van Persie. De Nederlandse spits heeft nog steeds last van de enkelblessure die hij vorige week opliep tijdens het verloren thuisduel met Southampton (0-1).

"Het gaat om een lichte blessure", zei trainer Louis van Gaal vrijdag. Hij sluit daarom niet uit dat Van Persie toch in actie kan komen op bezoek bij QPR. Als de Rotterdammer toch niet kan spelen, lonkt een nieuwe kans voor Radamel Falcao. De Colombiaan was vorige week tot veler verrassing buiten de selectie gehouden door Van Gaal. "Ik heb het hem uitgelegd, hij moet op het veld laten zien wat hij waard is. Dat geldt voor iedereen, of je nou 95 miljoen pond hebt gekost of 5000 pond. Hij moet zichzelf bewijzen, dat hebben we afgesproken."

Trainer Ronald Koeman van Southampton moet het zaterdag stellen zonder zes spelers als de nummer drie van Engeland op bezoek gaat bij Newcastle United. Middenvelders Morgan Schneiderlin en Victor Wanyama, verdediger Toby Alderweireld en aanvaller Sadio Mané ontbreken wegens blessures. Emmanuel Mayuka speelt met Zambia op de Afrika Cup, terwijl Maya Yoshida met Japan op de Azië Cup actief is.

"We missen belangrijke spelers, maar daar laten we ons niet door afleiden. Dat hoort bij voetbal", zei Koeman vrijdag. De trainer kijkt terug op een prima week, met overwinningen in de FA Cup bij Ipswich Town en op Old Trafford tegen Manchester United. Met slechts vijftien tegendoelpunten hebben de Saints bovendien de beste verdediging van alle 92 Engelse profclubs.

Bij Newcastle United is Siem de Jong nog niet inzetbaar. De schaduwspits hervatte donderdag de training, nadat een dijbeenblessure hem sinds september aan de kant had gehouden. Newcastle staat tiende.