Transformers grootste kanshebber bij Razzies

Transformers: Age of Extinction maakt de grootste kans om als slechtste film van het jaar te worden bestempeld. De film is genomineerd voor maar liefst zeven Golden Raspberry Awards, zo maakte de organisatie bekend.

De prijzen, ook wel Razzies genoemd, worden ieder jaar een dag voor de Oscars uitgereikt aan degenen die de slechtste prestaties in Hollywood hebben geleverd. De vierde Transformers-film van actieregisseur Michael Bay is bij de jury opgevallen als wanproduct. De jury vergeleek de herhalingsoefening met het vervangen van autobanden.

Ook Saving Christmas en The Legend of Hercules zijn met ieder zes nominaties grote kanshebbers op de beruchte prijs. Onder anderen Nicolas Cage, Drew Barrymore, Cameron Diaz, Charlize Theron en Arnold Schwarzenegger hebben volgens de Razzies afgelopen jaar de beroerdste acteerprestaties neergezet.

Tussen alle kritiek is er op het prijzengala ook ruimte voor een optimistische noot. Voormalig Razzie-kandidaten die zich hebben verbeterd en tegenwoordig topprestaties leveren, maken kans op de zogenoemde Redeemer Award. Dit jaar maken onder meer Ben Affleck en Jennifer Aniston kans op die eer.

De prijzen worden op 21 februari bekend gemaakt.


Transformers grootste kanshebber bij Razzies (Foto: Novum)