Frankrijk: alle gijzelnemers gedood

DIt is een vervolg op deze en deze eerdere thread.

Twee broers Kouachi zijn beide gedood bij de aanval. Dat melden officiële bronnen bij de Gendarmerie Nationale volgens Le Monde. De gijzelaar heeft de actie overleefd, volgens het Franse persbureau AFP. 

De gijzelnemer bij Porte de Vincennes is ook gedood bij de aanval, maar de vijf gijzelaars zijn volgens officiële bronnen allemaal gered

Verwarring is er rond een mogelijk vierde slachtoffer. Ook dat zou gevallen zijn in Vincennes, maar omdat men uitging van één gijzelnemer en vijf gijzelaars die allemaal gered zijn, tast men over hoe en waarom in het duister op dit moment.

Update 17:50 uur
Of er gewonden zijn gevallen bij de politiemannen die de bestormingen uitvoerden, is ook nog onbekend.

Update 17:55 uur
De broers Kouachi zijn gedood toen ze uit de drukkerij stormden, en met hun kalashnikovs een aanval ondernamen op de ordetroepen. Dat meldt de Franse krant Le Figaro. In het vuurgevecht dat toen ontstond zou een gendarme lichtgewond zijn geraakt. De twee aanslagplegers werden echter vrijwel onmiddellijk uitgeschakeld, volgens bronnen bij de gendarmerie.

De gijzelaar was een jongeman van 26 jaar, die al sinds vanochtend opgesloten zat in een van de kamers van het bedrijfspand. Hij werd ongeschonden bevrijd.

Update 18:10 uur
Ondertussen wordt er door diverse media gemeld dat er in totaal vier doden te betreuren zijn onder de gijzelaars in de supermarkt. De informatie is afkomstig van het persbureau Reuters, maar blijft voorlopig nog onbevestigd.

Verder meldt de NOS dat er in de supermarkt nog een tweede gijzelnemer aanwezig was. Deze zou zijn gearresteerd bij de bestorming en is .

Naast het trieste nieuws, is de bevrijding zelf natuurlijk reden voor blijdschap: