'Engelse prins genoemd in seksschandaal'

Een vrouw heeft verklaard dat ze als minderjarige seks heeft gehad met de Engelse prins Andrew, de jongere broer van kroonprins Charles. Ze zou door een rijke Amerikaanse man zijn uitgeleend als seksslaaf aan rijke vrienden, onder wie de prins. Dat schrijft de Britse krant The Guardian vrijdag.

De beschuldiging duikt op in een Amerikaanse rechtszaak tegen de Amerikaanse man, Jeffrey Epstein. Hij is veroordeeld voor seks met een minderjarige. Tussen 1999 en 2002 zou de vrouw ook zijn gedwongen om seks te hebben met andere mensen. Ze zou meermaals door Andrew zijn misbruikt.

Een woordvoerster van Buckingham Palace wees volgens de BBC elke verdenking tegen de 54-jarige prins van de hand. Volgens haar gaat het om een al lang lopende procedure in de Verenigde Staten waarin de prins geen partij is. "Om elke twijfel weg te nemen: elke suggestie van ongepast gedrag met minderjarigen is totaal onwaar", aldus de woordvoerster.

In 2006 werd een zaak gestart tegen Epstein, die volgens openbaar aanklagers zeker veertig jonge vrouwen had betaald voor seks. In 2008 sloot Epstein echter een deal met de aanklagers. Hij werd slechts berecht vooréén zaak, waarin hij een veertienjarig meisje had voorgesteld te betalen voor seks. Hij kreeg 1,5 jaar cel en zat 13 maanden uit.

Sindsdien heeft Epstein met veel slachtoffers een regeling getroffen, zonder dat de rechter daaraan te pas kwam. Twee vrouwen begonnen echter een zaak tegen de aanklagers, omdat die de rechten van de slachtoffers zouden hebben geschonden door hun niet op voorhand te vertellen over de deal met Epstein. Vorige week sloten nog twee vrouwen zich aan bij het duo en diende een aanklacht in. In de verklaring van een van deze twee vrouwen komt het misbruik door de prins naar voren.

'Engelse prins genoemd in seksschandaal'
'Engelse prins genoemd in seksschandaal' (Foto: ANP)