'Zware knieblessure Zwolse held De Boom'

Voetballer Max de Boom heeft naar verluidt een zware knieblessure opgelopen. "Zo maak je je debuut, twee dagen later scheur je waarschijnlijk je kruisband af", aldus de 18-jarige speler van PEC Zwolle op Facebook. Trainer Ron Jans maakt zich zorgen: "Het zag er niet goed uit", liet hij optekenen.

De Boom werd afgelopen weekeinde plotseling opgenomen in de selectie van Jans, doordat Jody Lukoki vader werd. In het duel met Willem II mocht De Boom vervolgens direct zijn debuut maken door in de tweede helft in te vallen, waarna hij ook nog eens de winnende assist op Tomas Necid verzorgde. Al binnen enkele uren ontpopte hij zich vervolgens tot een cultheld op internet. In het interview na afloop maakte hij - in tegenstelling tot de meeste, mediagetrainde voetballers - juist een verlegen en ontwapenende indruk, waarmee hij de harten van veel fans stal.

In de bekerwedstrijd van komende dinsdag tegen VVV-Venlo kan Lukoki gewoon weer meedoen, maar toch zou De Boom opnieuw opgenomen worden in de selectie. Het is nog onduidelijk hoe lang de aanvaller uit de roulatie is.