Galatasaray wint bij Konyaspor, Afellay beslissend voor Olympiakos

Met aanvoerder Wesley Sneijder in de basis heeft Galatasaray zaterdag gemakkelijk met 5-0 gewonnen van Konyaspor. Op bezoek bij de middenmoter stond het na ruim twintig minuten al 2-0 door doelpunten van Umut Bulut en Emre Çolak. Voor rust scoorde ook Burak Yilmaz nog, waarna nogmaals Yilmaz en invaller Hamit Altintop bij de rebound van een schot van Sneijder op de paal de score na rust uitbreidden.

Galatasaray gaat door de zege weer aan kop in de Turkse Süper Lig met één punt voorsprong op Fenerbahçe, dat vrijdag thuis al won van Sivasspor. Besiktas kan zondag bij winst op Gaziantepspor (uit) één punt boven Galatasaray komen.

Kasimpasa klimt naar de zevende plaats na een 1-0-thuiszege op laagvlieger Eskisehirspor. André Castro scoorde na een half uur voor de ploeg uit Istanbul, waar trainer Shota Arveladze de Nederlanders Ryan Donk en Ryan Babel de hele wedstrijd liet spelen.

Ibrahim Afellay heeft zaterdag een belangrijke bijdrage geleverd aan de uitzege van Olympiakos op Levadiakos (1-2). De middenvelder tekende in de 73e minuut voor de gelijkmaker en gaf in blessuretijd de assist bij het winnende doelpunt van ploeggenoot Konstantinos Mitroglou.

Afellay begon op de bank, maar mocht na een uur invallen. Hij scoorde dinsdag ook al voor zijn club in het gewonnen duel met Malmö FF (4-2) in de Champions League.