VS en Rusland gaan praten over Midden-Oosten

De Amerikaanse minister John Kerry van Buitenlandse Zaken en zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov gaan zondag praten over het Midden-Oosten. Zij voeren in Rome overleg voor een "gezamenlijke opstelling" die de situatie in het Midden-Oosten moet stabiliseren, zei de Russische onderminister Sergej Rjabkov van Buitenlandse Zaken zaterdag tegen persbureau Interfax.

De twee ministers gaan praten over het conflict tussen Israël en de Palestijnen. In het bijzonder moet dat gesprek gaan over de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Ook zal er worden gesproken over andere ontwikkelingen in het Midden-Oosten. "De situatie in de regio is extreem ingewikkeld", zei Rjabkov. "De rol van onze landen kan niet worden overschat. De ontmoeting is van uitzonderlijk belang."

Rusland en de Verenigde Staten staan op gespannen voet met elkaar voor wat betreft het Midden-Oosten. De VS hekelen de steun van Rusland aan het bewind van de Syrische president Bashar al-Assad. Rusland heeft het Amerikaans optreden tegen terreurbeweging Islamitische Staat in Syrië en Irak meerdere keren veroordeeld, omdat de Verenigde Naties daar niet bij zijn betrokken.