AC/DC na zes jaar weer naar Nederland

De Australische hardrockband AC/DC komt weer naar Nederland. De heren verzorgen op 5 mei een concert in het Arnhemse Gelredome. Kaarten zijn vanaf woensdagochtend verkrijgbaar, maakte concertorganisator Mojo vrijdag bekend. AC/DC verzorgde in maart 2009 voor het laatst een concert in Nederland.

Drummer Phil Rudd reist waarschijnlijk niet af naar Arnhem. De overige bandleden lieten eerder doorschemeren dat ze een andere drummer inhuren voor hun wereldtournee, nadat Rudd herhaaldelijk in opspraak raakte.

De 60-jarige drummer moest begin november voor de rechtbank verschijnen op verdenking van het inhuren van een huurmoordenaar. Inmiddels is hij vrijgesproken, maar er lopen nog aanklachten wegens doodsbedreiging en drugsbezit tegen hem. Onlangs werd hij opnieuw opgepakt na een geweldincident, waarvoor hij zich in februari moet verantwoorden bij de rechter.

AC/DC moet het ook zonder slaggitarist Malcolm Young stellen. De 61-jarige moest de rockband eerder dit jaar om gezondheidsredenen verlaten en is vervangen door zijn neef Stevie. Twee weken geleden verscheen het langverwachte nieuwe album van de Australische band, getiteld Rock Or Bust.