Mr. Probz in wereldwijde top-10 Spotify

Het nummer Waves van de Nederlandse artiest Mr. Probz staat in de top-10 meest beluisterde nummers op Spotify van dit jaar. In de jaarlijst, die de Zweedse muziekstreamingdienst woensdag publiceerde, staat het nummer op plaats 8.

De Nederlander scoorde in Nederland een grote hit met Waves in 2013. Pas daarna werd het nummer ook in de rest van de wereld opgepikt. Een remix van het nummer van de Duitse dj Robin Schultz haalde in april van dit jaar de top van de Britse hitlijsten. Het nummer werd deze zomer drie maanden lang meer dan een miljoen keer per dag gestreamd.

Onduidelijk is echter hoe vaak het nummer precies is beluisterd, Spotify gaf geen exacte getallen in de jaarlijst. Wel is duidelijk dat Nobody To Love van Sigma het door Nederlanders meest afgespeelde nummer is. Dat nummer stond 22 weken in de Nederlandse top 40 in 2014, en had als hoogste positie de zevende plaats. De single Happy van Pharrel werd het meest beluisterd wereldwijd.

De meest beluisterde artiest wereldwijd was dit jaar Ed Sheeran. Zijn album X was het meest afgespeelde album. Katy Perry was de meest beluisterde vrouwelijke artiest, Coldplay de meest beluisterde band.