Mr. Probz trekt zich negativiteit niet meer aan

Mr. Probz kon zich vroeger enorm opwinden om negatieve reacties op zijn muziek, maar legt die tegenwoordig naast zich neer. "Het raakt me niet meer", vertelt Dennis Stehr aan Novum Nieuws. "Ik werd er vroeger wel echt knettergek van."

Met het succes van Waves, dat in tientallen landen de nummer 1-positie bereikte, is er veel veranderd voor Mr. Probz. "Ik heb m'n telefoonnummer moeten veranderen, het ging gewoon niet meer. Na een nieuwe release wakker worden met 68 Whatsapp-berichtjes, talloze sms'jes en gemiste oproepen. En dan heb je ook nog Twitter, Facebook, Instagram, e-mails en reacties op Youtube." Voorheen probeerde de Amsterdammer zo veel mogelijk te reageren op alle berichten. "Maar dat is tegenwoordig een dagtaak. Ik kan gewoon niet meer op alles ingaan. Dat vind ik wel jammer."

Nu zijn muziek veel meer reacties losmaakt, is het voor Mr. Probz makkelijker negatieve berichten te negeren. "Als er duizend duimpjes omhoog zijn en vier omlaag, van vraag ik me af: wat kom je doen? Je had ook gewoon kunnen stoppen met luisteren en weg kunnen gaan, je hoeft niet te reageren. Maar die persoon heeft dat kennelijk nodig, iemand anders besmetten met negativiteit."

De zanger sluit zich tegenwoordig af voor negativiteit. "Mijn deur staat alleen maar open als je positief bent. Ben je dat niet, dan kom je er niet in. Wie binnenkomt is welkom, als je buiten blijft staan moet je het lekker zelf weten. Wij hebben hier een feestje je mag komen, maar moet niet."

Hoewel Waves het leven van Mr. Probz op zijn kop heeft gezet, verlangt hij niet terug naar vroegere tijden. "Dat zou wel heel ondankbaar zijn." Wel is de zanger meer op zijn hoede. "Je weet niet met welke bril mensen naar je kijken. Ik ben voorzichtiger, mensen hebben vaak een verborgen agenda. Dan doen ze net of ze je niet kennen, terwijl ze zo'n beetje alle nummers kunnen meezingen. Dat vind ik zo nep, zo raar."

Overvallen door zijn wereldwijde succes is Mr. Probz naar eigen zeggen niet. "Ik heb aardig wat dingen meegemaakt in mijn leven. Ik denk dat ik langzaam voorbereid ben. Ik heb op tijd de tools gekregen om hiermee om te kunnen gaan", zegt de Amsterdammer, die onder meer een flinke brand, schietpartij en verkeersongeluk overleefde. "Dat waren allemaal hoofdstukken en nu komen we bij een leuk deel van het boek. Nu is het avontuur echt begonnen."