Wall Street sluit nipt hoger in rustige handel

Wall Street noteerde dinsdag op een rustige handelsdag met lage omzetten licht hoger. De hoofdgraadmeters Dow Jones index en S&P500 scherpten de hoogste stand ooit nipt aan. De Dow Jones index sloot vrijwel onveranderd op 17.615,28 punten. De breder samengestelde S&P500 index won 0,1 procent op 2.039,69 en techbeurs Nasdaq steeg 0,2 procent op 4.660,56.

In verband met de viering van Veterans day hadden veel Amerikanen een vrije dag genomen. De obligatiemarkten waren zelfs gesloten waardoor uit die hoek marktimpulsen achterwege bleven en de volatiliteit laag was.

De beursagenda was vrijwel leeg. Voorbeurs werd wel bekend gemaakt dat het vertrouwen in het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf was gestegen in oktober. Hoofdeconoom Bill Dunkelberg van National Federation of Independent Business sprak evenwel van een bescheiden stijging van de vertrouwensindex van 95,3 naar 96,1 procent.

Alibaba gaat Alipay, de online betaaldienst van de Chinese internetgigant, apart naar de beurs brengen. Dit zei topman Jack Ma dinsdag voor de Chinese televisie. Alipay wikkelt circa de helft van alle online transacties in China af. De meeste van deze transacties worden gedaan via de websites van Alibaba, waarmee een meerderheid van de Chinese onlinemarkt wordt bediend.

Daarnaast beleefde Alibaba een flinke verkoop 'boost' vanwege de viering van vrijgezellendag in China, waarbij de traditie voorschrijft dat je een cadeautje voor jezelf koopt. Op de door de internetgigant uitgemolken tegenhanger van Valentijnsdag werd er vandaag voor meer dan negen miljard dollar omgezet.

Sinds de beursgang in september is de aandelenkoers echter bijna verdubbeld en de verwachtingen van beleggers zijn dan ook hoog gespannen. Het aandeel met een beurswaarde van bijna 300 miljard dollar sloot krap vier procent lager. Yahoo!, dat een belang heeft van ruim 15 procent in Alibaba, sloot 0,7 procent lager.