Wall Street sluit lager na rentebesluit Fed

Wall Street is na een weinig verrassend rentebesluit door de Federal Reserve lager gesloten. De Dow Jones index sloot 0,2 procent in het rood op 16.974,31 punten. De breder samengestelde S&P500 index leverde 0,1 procent in op 1.982,30 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,3 procent op 4.549,23 punten.

Conform verwachting maakte de Fed een einde aan het maandelijks opkopen van obligaties en handhaafde het de rente op het historisch lage tarief van 0 tot 0,25 procent, daaraan toevoegend dat dit nog aanzienlijke tijd zo zal blijven. De Fed besloot tot het ophouden met het opkopen van obligaties, aangezien er volgens de centrale bank onderliggend voldoende kracht in de economie aanwezig is om de geboekte vooruitgang richting maximale werkgelegenheid een vervolg te geven.

Facebook en Garmin kregen de handen van beleggers woensdag niet op elkaar na de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal. Facebook werd iets meer dan zes procent lager verhandeld en Garmin leverde 5,6 procent aan beurswaarde in. Beide bedrijven lieten evenwel duidelijk stijgende resultaten zien in het derde kwartaal en Garmin verhoogde zelfs de verwachtingen voor dit jaar.

Voor donderdag kijkt Wall Street uit naar opnieuw de nodige kwartaalcijfers, zoals die van Groupon en LinkedIn. Verder staan de wekelijkse steunaanvragen en de economische groei over het derde kwartaal op de agenda.