TV-serie voor Evil Dead

Bruce Campbell, de acteur die in de Evil Dead/Army of Darkness-films de rol van Ash Williams speelde, keert terug in zijn legendarische horror-rol. Hij zal Ash opnieuw gestalte geven in een tiendelige tv-serie op de Amerikaanse kabelzender Starz.

De serie, geschreven door Sam Saimi en met Raimi en Rob Tapert als producers, laat een Ash zien die "al dertig jaar leeft in het ontwijken van verantwoordelijkheden, volwassenheid en de 'Deadites'." Wanneer er echter een nieuwe Deadite-plaag is, die de mensheid wil vernietigen, moet Ash weer aan de slag om de ondoden te lijf te gaan.

"Evil Dead is altijd geweldig leuk voor ons geweest," licht Sam Raimi toe. "Bruce, Rob en ik nemen graag de mogelijkheid om het volgende hoofdstuk in het flauwe doch heroïsche verhaal van Ash te vertellen. Met zijn kettingzaag-arm en zijn 'boomstick' is Ash terug om monster-kont te schoppen." Volgens Campbell wordt de serie "serious Deadite-ass-kicking" met genoeg belachelijke humor.

Bruce Williams als Ash in Army of Darkness
Bruce Campbell als Ash in Army of Darkness

De laatste keer dat Campbell de rol van Ash speelde was in een post-credits cameo in de laatste film uit de Evil Dead-reeks, de gelijknamige 'remake' van Fede Alvarez. Het is niet duidelijk in hoeverre de verhaallijn van Ash en die van Mia, de protagonist van Alvarez' film, naast elkaar passen, als dat überhaupt het geval is. In het verleden heeft Raimi wel eens aangegeven dat een tweede Army of Darkness, wat voor hem de vierde film zou zijn, en een tweede film van Alvarez beiden naar een gezamenlijke finale zouden kunnen leiden. Met de introductie van de tv-serie lijkt een nieuwe film van de hand van Raimi in ieder geval even niet aan de orde.

De serie, getiteld Ash vs Evil Dead, is vanaf volgend jaar te zien op Starz.