Uitslag PSV - Panathinaikos

Memphis Depay heeft zijn rentree bij PSV opgeluisterd met een hoofdrol. De aanvaller scoorde in het Europa League-treffen met Panathinaikos enkele minuten voor rust de openingstreffer. Nikolaos Karelis zette de Griekse druk in de slotfase echter om in een treffer en bepaalde de eindstand op 1-1. Daarna kreeg Jeffrey Bruma ook nog een rode kaart, waardoor PSV de wedstrijd met tien man beëindigde.

Het meespelen van Depay was een verrassing. Trainer Phillip Cocu had eerder wel aangekondigd dat hij speelminuten zou krijgen tegen de Grieken, maar niet dat de international in de basis zou beginnen. Depay was niet de enige verrassing die Cocu op het wedstrijdformulier zette. Ook het meespelen van doelman Remko Pasveer was een surprise. De tweede doelman van de Eindhovenaren kweet zich echter prima van zijn taak en hield zijn doel schoon.

PSV was in eigen huis de bovenliggende partij. De koploper van de Eredivisie zette Panathinaikos onder druk en kreeg al vroeg in de wedstrijd goede kansen om op voorsprong te komen. Depay schoot daarna een vrije trap op de lat en een handsbal van Panathinaikos leidde niet tot een strafschop.

Enkele minuten voor rust was het uit een counter wel raak. Luuk de Jong stuurde Depay alleen weg. Die omspeelde de Griekse doelman en schoof de 1-0 in het net. Hij vierde zijn goal met het uittrekken van zijn shirt en kreeg daar vervolgens geel voor.

Ook in de tweede helft was PSV aanvankelijk nog de betere ploeg. Nadat Depay in de 67e minuut en Luciano Narsingh in de 75e minuut waren gewisseld, ging de thuisploeg steeds vaker achteruit voetballen. Dat leidde tot kansen voor Panathinaikos en PSV ontsnapte aan een penalty. Even later was het wel raak. Pasveer redde nog op een kopbal, maar de rebound ging van dichtbij raak.

Daarna leek de doelman nogmaals geklopt te worden, maar een afstandsschot van Panathinaikos werd afgekeurd vanwege buitenspel zodat PSV uiteindelijk met een punt nog in zijn handen mocht knijpen.