Jeugdbokser zit vast na zware aanval op scheidsrechter

Tijdens het EK boksen voor de jeugd in het Kroatische Zagreb heeft zich maandag een bizar incident voorgedaan. In de achtste finale van het lichtzwaargewicht, de klasse tot 81 kilogram, toonde Vido Loncar voor eigen publiek geen al te beste verliezer te zijn.

De Kroaat Loncar, die in de eerste ronde een bye had gekregen, nam het in de achtste finales op tegen de Litouwer Algirdas Baniulis. Deze bleek een maatje te groot voor de licht ontvlambare Loncar, waardoor de scheidsrechter het gevecht stopte. Hij vond dat Loncar niet in staat was om verder te gaan en kende de technical knock-out toe aan Baniulis.

Op het moment dat de scheidsrechter Loncar bij zich riep en de beslissing bekendmaakte knapte er blijkbaar iets bij de jonge Kroaat. Hij sloeg de arbiter vol in diens gezicht, waarop de arme man tegen de vlakte ging. De ontketende Loncar kon hem daarna nog zeven harde klappen verkopen, voordat hij door toegesnelde omstanders en officials uit de ring gesleurd werd.

 

Loncar (rood) gaat door het lint tegen de scheidsrechter, die hem heeft aangewezen als verliezer (1:10 minuten) (Bron: YouTube)


Update 16.15 uur

Inmiddels melden diverse Oost-Europese media dat Loncar is gearresteerd. Ook is hij door de Kroatische boksbond voor het leven geschorst. De vicevoorzitter van de bond noemt de aanval op scheidsrechter Maciej Dziurgota 'een schande voor Zagreb en Kroatië'. Dziurgota werd met meerdere gebroken ribben opgenomen in het ziekenhuis. 

Op een filmpje op Instragram is de aanval vanuit een andere hoek te zien:

 

Referee getting knocked out in the European championships

A video posted by muhammad ali (@m.ali_96) onOct 10, 2014 at 11:57am PDT