B-Brave veel te druk voor bakvisjes

Meisjes die dromen van een relatie met een van de jongens van B-Brave kunnen die droom voorlopig beter laten varen. Niet dat de heren bezet zijn, maar de Nederlandse boyband heeft het veel te druk voor een vaste verkering. "Al mijn tijd gaat in B-Brave zitten", zegt de 16-jarige Dioni tegen Novum Nieuws. Samuel is het daarmee eens. "De band staat op de eerste plaats."

Wel zouden de zangers voor het juiste meisje een uitzondering maken. "Als je de liefde tegenkomt, dan maak je daar tijd voor. Je voelt wat je voelt", vindt de 18-jarige Samuel. Dioni is het daarmee eens, maar heeft geen haast. "Het komt nog wel een keer op mijn pad."

Aan aandacht van vrouwelijk schoon hebben de jongens in ieder geval geen gebrek. "Die belangstelling is enorm gestegen. Dat vind ik eigenlijk alleen maar heel leuk", zegt de 18-jarige Kaj lachend. Bij Cassius staan de hysterische tienermeisjes geregeld voor de deur. "Het gebeurt vaak dat ik van school kom en dat er meteen wordt aangebeld voor een handtekening." De 17-jarige zanger maakt daar geen punt van. "Ik vind het vervelender dat ik het soms te druk heb met mijn huiswerk om open te doen."

Ook Dioni moet zijn fans weleens teleurstellen. "Laatst hadden we een weekeinde vol concerten en ik had die week erna examens. We verbleven in een bungalowpark en er stonden van 09.00 uur 's ochtend tot 03.00 uur 's nachts fans bij ons huisje en ik moest echt leren dus ik had geen tijd voor ze." Op school wordt hij echter nauwelijks belaagd. "Het valt heel erg mee. Alleen als er nieuwe brugklassers komen word ik wel aangestaard, maar verder is iedereen heel relaxed."

Hoewel de boyband al veel trouwe fans heeft, verschijnt vrijdag pas het debuutalbum De Eerste Date. "Ontzettend spannend", vindt de 16-jarige Jai. "We hebben er heel hard aan gewerkt, dus ik ben heel benieuwd hoe de reacties zijn." Volgens Kaj, die naar eigen zeggen een ervaren dater is, gaat de plaat over de liefde. "Die begint altijd met een eerste date."

De jongens, die vorig jaar derde werden in talentenjacht X Factor, hadden veel inbreng op het album. "Dat kon gaan om een bepaalde sound, maar ook bij de teksten. Overal waar je iets voelde, kon je je mond opentrekken", legt Dioni uit. B-Brave, bekend van nummers als Vanavond Is van Jou en Bij Mij, is optimistisch dat de plaat gaat scoren. "Als je ziet hoe de singles tekeergaan op iTunes dan heb ik goede hoop", zegt Kaj.

Bij enkel een debuutalbum blijft het volgens de mannen zeker niet. "De aankomende jaren blijven we sowieso samen. We zijn superclose en we zien elkaar echt als broers", zegt Kaj. Ook Samuel ziet de toekomst rooskleurig in. "We gaan gewoon tot ons zestigste door."