Letterlijke LoL-clone toegevoegd als e-Sport

Caliber of Spirit een Chinese MOBA is toegevoegd aan de line-up van games tijdens de World Cyber Arena, een e-sports toernooi in China. Dit spel, ontwikkeld door NetDragon is bijna een één op één kloon van de grootste MOBA van de wereld, League of Legends. De game is gemaakt voor Tencent, een bedrijf met veel aandelen in Riot, maker van League of Legends.

Op de champions na is vrijwel alles identiek. De turrets worden fords genoemd, maar qua functie zijn ze hetzelfde. De jungle is precies hetzelfde. De rivier? Hetzelfde. De verschillende statistieken? Hetzelfde. Ondanks dat dit een kloon is, wordt Caliber of Spirit toch als e-sport beschouwd. 

CoS

Dit is echter niet de eerste LoL-kloon die veel belangstelling kreeg. Vorig jaar werd 300 Heroes gereleased, een exacte kloon van League of Legends behalve de champions. Nouja, de champions zijn precies hetzelfde alleen in een ander jasje. De champions zijn wel bijzonder, in plaats van zelf iets verzinnen, gebruiken de makers bestaande personages van televisie zoals animes als One Piece en Naruto. Wil je Shrek spelen? Natuurlijk kan dat. Wil je Kakeshi, Wall-E in elkaar zien trappen? Geen probleem. Mocht je alle driehonderd helden willen unlocken moet je wel betalen. Want net als bij de meeste MOBA's moet je of heel veel spelen, of geld betalen om bepaalde karakters te spelen.