Refo-school dwarsboomt sexy tienermeisjes

Het is uit met de pret op het Van Lodenstein College in Kesteren. De reformatorische school strijdt vanaf heden tegen scholieres in korte rokjes.

De schoolleiding van de middelbare school in de strenggelovige gemeenschap in de Betuwe heeft een brief naar alle ouders gestuurd. Hierin wordt meegedeeld dat de school vier kledingcoaches in de arm heeft genomen. Zij zullen moeten zorgen voor 'een stukje bewustwording'.

De rokjes van tienermeisjes in het algemeen worden namelijk steeds korter. Niets mis mee natuurlijk, tenzij je van het geloof jezelf niet uitdagend mag kleden en zwarte (net)kousen moet dragen. De kortere rokjes zijn het Van Lodenstein College dan ook een doorn in het oog.

De kledingcoaches zullen nu sexy scholieres aanspreken op hun 'hoerige' kledij. Weigeren zij echter kuise kleding te dragen, dan zullen hun ouders ter verantwoording worden geroepen.

Ook zal de school 'bezinningsmomenten en -dagen' organiseren over kleding. Hier zullen 'sprekers uit de achterban' hun licht laten schijnen over 'de positieve kant van kleding'. Ook geven moeders tips over gristelijke alternatieven voor te korte rokjes.