Rutten: "Natuurlijk lucht dit op"

Feyenoord pakte zaterdag eindelijk weer drie punten in de Eredivisie. Coach Fred Rutten was dan ook zeer opgelucht na de 0-4 zege bij Go Ahead Eagles. Eerder deze week werden de Rotterdammers in Deventer nog uitgeschakeld in de KNVB Beker. "Dat je niet in een vroeg stadium een goal tegen krijgt, daar zit volgens mij het grote verschil in", stelde Rutten voor de camera van FOX Sports. "En er staan natuurlijk andere poppetjes op het veld."

"Je hoeft er niet omheen te draaien, natuurlijk lucht dit op. Maar ons spel was ook gewoon leuk om te zien", aldus de trainer. "Zowel in defensief als offensief opzicht. We krijgen nu eindelijk de beloning. In mijn optiek spelen we namelijk al weken zo."

Rutten gaf ook een compliment aan Sven van Beek en Terence Kongolo, het centrale verdedigingsduo. "Het is een teamprestatie en ik wil er niemand uitlichten, maar zeker een compliment voor mijn centrum. Na zulke weken en dat op die leeftijd, dat is heel knap."

"Als je hier 0-4 wint, dan zou ik wel gek zijn als ik het hele spul weer om zou gaan gooien. Feyenoord heeft het hier altijd lastig. Ik vergelijk deze wedstrijd ook een beetje met Twente-uit (0-0, red.). Alleen toen scoorden we niet."