[Eredivisie] Preview speelronde 7

De zevende speelronde in de Eredivisie gaat vanavond van start. Zoals gebruikelijk blikt FOK!sport ook dit weekend weer vooruit op een aantal wedstrijden, die voor dit weekend op het programma staan.

Vanavond om 18.30 uur trappen NAC Breda en Ajax de zevende speelronde in de Eredivisie in Breda af. In het verleden werd deze wedstrijd 47 keer eerder gespeeld, waarvan de Amsterdammers er liefst 32 wonnen. De Bredase formatie trok maar zes keer aan het langste eind. Op dit moment is het verschil tussen beide ploegen slechts vier punten. Mocht NAC Breda dus winnen, dan naderen de Brabanders Ajax tot op één punt.Colin Kazim-Richards (r) scoorde nog niet voor Feyenoord (PRO SHOTS / Erik Pasman)

Ook FC Dordrecht en Vitesse beginnen om 18.30 uur aan hun onderlinge wedstrijd. Het is pas de derde keer dat dit duel in de Eredivisie op het programma staat. In 1994 speelden beide teams voor het laatst tegen elkaar in Dordrecht. Destijds bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel. Op dit moment ontlopen FC Dordrecht en Vitesse elkaar niet veel. Beide hebben slechts vijf punten, waarbij vooral de prestaties van Vitesse tot dusver tegenvallen.

Feyenoord wordt vanavond in de gelegenheid gesteld revanche te nemen op de zeperd van afgelopen week. In de KNVB beker speelden de Rotterdammers woensdag ook al tegen Go Ahead Eagles: 2-0. Het is de ploeg van trainer Fred Rutten er in elk alles aan gelegen om het blazoen op te poetsen, want de fans beginnen te morren. Vorig seizoen werd het aan de Vetkampstraat in Deventer 2-2, waar Feyenoord in eigen huis met 5-0 te sterk was. Het kan dus alle kanten op.

Morgen strijden Excelsior en sc Cambuur Leeuwarden in een onderling duel om drie punten. Saillant detail: Deze wedstrijd werd nog niet eerder in de Eredivisie gespeeld. De Friezen leden afgelopen weekend hun eerste nederlaag: PSV was met 4-0 te sterk. Excelsior speelde in dat weekend gelijk tegen FC Dordrecht (1-1) en doet het als promovendus zeker niet slecht. De club uit Rotterdam Kralingen staat op de elfde plaats.


Giovanni Korte (r) probeert Joeri de Kamps van NAC Breda af te troeven (PRO SHOTS / Jasper Ruhe)

In Enschede neemt FC Twente het morgen op tegen FC Utrecht. Afgaand op de doelcijfers kan gesteld worden dat de Tukkers in eigen huis oppermachtig zijn: 85 om 34. Zo eindigde deze wedstrijd vorig seizoen bijvoorbeeld in een 6-0 zege voor de thuisploeg. Beide ploegen hebben op dit moment evenveel punten, al wonnen de Domstedelingen drie duels tegen twee van FC Twente. Dit kan dus een zeer interessant duel worden.

Welke wedstrijd/programma wordt waar en wanneer uitgezonden?

Aanvang Wedstrijd/Programma Zender
27 sept om 18.30 uur NAC Breda - Ajax FOX Sports 1
27 sept om 18.30 uur FC Dordrecht - Vitesse FOX Sports 3
27 sept om 19.45 uur PEC Zwolle - Heracles Almelo FOX Sports 5
27 sept om 20.45 uur Go Ahead Eagles - Feyenoord FOX Sports 1
27 sept om 20.45 uur ADO Den Haag - AZ FOX Sports 3
27 sept om 22.30 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
28 sept om 01.35 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 3
28 sept om 10.30 uur De Tafel Van Kees FOX Sports 1
28 sept om 12.30 uur Excelsior - sc Cambuur Leeuwarden FOX Sports 1
28 sept om 14.30 uur FC Twente - FC Utrecht FOX Sports 1
28 sept om 14.30 uur FC Groningen - Willem II FOX Sports 3
28 sept om 16.45 uur sc Heerenveen - PSV FOX Sports 1
28 sept om 19.00 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
28 sept om 22.15 uur NOS Studio Voetbal NPO 1